Aquests són els campions del MICBasketball 2019

Aquests són els campions del MICBasketball 2019. En la jornada de dissabte, el Zalgiris Kaunas es va emportar el títol en la categoria U14M després de superar el Bàsquet Alcalá a la pròrroga; el Barça CBS va derrotar al Ointxe! i l’Uni Girona va acabar imposant-se a un combatiu Team MVP. Aquest diumenge, el Trinta va doblegar el Barça CBS; mentre que el Bàsquet Girona ha fet doblet: U16 i U18 masculí.

Zalgiris guanya el títol U14 masculí del MICBasketball a la pròrroga (64-62)

Final molt emocionant la que han disputat el Zalgiris Kaunas i el Baloncesto Alcalá. Després de dues parts ben diferents, el partit ha arribat al final dels 40 minuts amb empat a 55. Allà, els lituans que han anat de menys a més, han tingut més encert que el seu rival, tot i que l’última acció d’Alcalá hauria pogut canviar el signe de la final. Mantas Kocanas amb 10 punts i 25 rebots ha estat el jugador més valorat del Zalgiris, tot i també cal destacar el paper a l’últim quart i a la pròrroga de Kristupas Kepezinskas (12 punts). A l’equip que feia de visitant, els 24 punts i 11 rebots de Mamadue Traoré han donat opcions de victòria fins el final al Baloncesto Alcalá, que tanca la seva participació al MICBasketball amb un meritori segon lloc. Per la seva banda, Zalgiris Kaunas, que la temporada passada va aixecar el títol a la categoria U13, fa un pas més dins del torneig assolint aquesta victòria a la final U14. Un honor que a l’edició anterior va ser pels italians d’StellaAzzurra.

El Barça CBS s’imposa a l’OINTXE a la final de la categoria U14 femenina 85 – 67

L’equip blaugrana ha aconseguit imposar-se a un OINTXE lluitador que, tot i anar sempre per darrere en el marcador, no li ha perdut mai la cara en el partit. Tot i que el conjunt basc ha arribat a la mitja part perdent només de 2 punts (37 – 35), un parcial de 48 a 32 en els darrers vint minuts, ha donat el triomf a les barcelonines. Ana Gamero (24 punts) i Ivet Calaza (11 punts, 6 rebots i 7 assistències) han estat les millors en el quadre culé. Per part de les guipuscoanes, la més destacada ha estat Garazi Agirre amb 31 punts. Amb aquesta victòria, el Barça CBS repeteix el títol a aquesta categoria.

La capacitat ofensiva de l’Uni Girona acaba amb la resistència del Team MVP (75-88)

Gran partit el que han disputat a la final U18 femenina l’Uni Girona i el Team MVP portugès. Un enfrontament que ha servit per tancar la primera jornada de finals del MICBasketball. Un bon inici de les gironines ha permès a les catalanes agafar les primeres diferències importants en el marcador (6-21). Les portugueses però han reaccionat i durant la primera part han pogut mantenir el gran ritme ofensiu de l’Uni. Mica en mica però, i amb el pas dels minuts a la segona meitat, el Team MVP ha anat perdent força i encert i això ho ha aprofitat l’Uni Girona per obrir una diferència que ja ha estat insalvable. En el darrer quart, les portugueses han volgut entrar a la final però cada reacció seva es trobava amb una bona resposta de les gironines que han acabat celebrant el títol amb un 75 a 88 final que demostra el gran nivell de bàsquet dels dos equips.

El Trinta guanya per la mínima al Barça

El Trinta rus ha completat el cartell de guanyadors de la categoria femenina adjudicant-se la final de la U16, de forma molt ajustada contra el Barça CBS (68-67). El conjunt rus, que s’estrenava al MICBasketball ha anat bona part del partit a remolc de les blaugranes però ben entrat el tercer quart ha aconseguit capgirar el resultat. Paola Abad amb 20 punts, ha estat la jugadora catalana més destacada. Això sí, per determinant la rússa Anna Lurina que amb 26 punts i 9 rebots ha estat el pal de paller, en el qual l’Sport School Trinta ha cimentat el seu triomf a la final.

El Bàsquet Girona, molt superior a U16

Just desprès d’aquesta emocionantíssima final ha arribat el partit entre Bàsquet Girona i el Brainers Basketball Academy de la categoria U16. Segurament la més desigual de les que s’han disputat en aquesta edició del MICBasketball. Un partit que els catalans han dominat amb claredat des del principi, com ho demostra el 83 a 44 final. Ferran Díaz amb 23 punts i 7 rebots ha estat el jugador més destacat del Bàsquet Girona. Per la seva banda, el Brainers Academy del Líban ha demostrat el creixement important que està tenint aquest esport en aquest país.

Reacció i títol convincent del Bàsquet Girona a U18

I finalment, la jornada al Palau Sacosta de Girona s’ha tancat amb la tercera final del matí. La de l’U18 masculina, que ha enfrontat a l’Ointxe basc i el Bàsquet Girona. Tot i que els bascos han començat molt endollats, els catalans no li han perdut la cara al partit i al descans ja tenien encarrilada una final que han acabat sentenciat al tercer període i que han pogut assaborir en els darrers 10 minuts. El resultat final de 92 a 60 no pot embrutar la gran competició que ha fet Oíntxe, convertint-se gràcies a la seva gran actitud i a la seva animada afició en un dels clars protagonistes del MICBasketball 2019.